Продавець Седнівські трави розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
3939 відгуків
Мінімальне замовленя 200грн. 2% від суми замовленя - на ЗСУ
Кошик
+380 (68) 496-06-36
+380 (50) 770-48-04
+380 (93) 565-98-95
Зіра 45г, фото 1
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Зіра (від арабської «насіння»), або римський кмин, або кумин  або затр (лат. Cuminum cyminum) Іноді (можливо, через схожість насіння кмину та зіри та їхніх назв у деяких мовах) зіру називають просто «кмином», хоча зазвичай слово кмин означає рослину іншого виду навіть іншого роду.
Плоди містять 2,4-4,0 % ефірної олії, до 16 % камеді.
Зіра позитивно впливає на серцево-судинну систему, перешкоджає утворенню тромбів і захищає людський організм від інфаркту міокарда. Вживання прянощі покращує діяльність мозку і зору, сприяє травленню і покращує апетит. Зіра сповільнює моторику шлунку та кишки, вона незамінна при шлункових коліках, спазмах, диспепсії і метеоризмі. У Греції використовують для приготування цілющого чаю для дітей. Допомагає вона і при нервовому виснаженні та мігрені.
Свіжо розтерте насіння зіра (куміну) має седативні властивості й через те його застосовують для лікування безсоння. Великий вміст камеді в плодах рослини дозволяє використовувати примочки на основі зіри як ефективний антисептичний і загоювальний засіб, а компреси з меленого насіння, змішаного з оливковою олією або бобовим борошном, допомагають розсмоктувати невеликі набряки.

Кулінарія:
У їжу використовують переважно насіння. Цілі насінини є обов'язковою складовою східного плову, а мелені додають в соус «чилі».

У Киргизстані зірою приправляють смажене м'ясо з овочами, додають для аромату в соуси, в маринад для м'яса.
В Таджикистані і Узбекистані нею приправляють плов, супи, гарячі страви, холодні закуски, борошняні вироби.

У Вірменії, де мелену зіру називають кіміон, її використовують для приготування особливого сорту сиров'яленої плоскої ковбаси, званої суджук.

В Індії зіру додають в овочеві страви, вона входить до складу спеції каррі.

У грецькій кухні використовують переважно для приготування таких страв як сосиски по-смирнськи і стіфато (тушковане м'ясо).

Зіра здатна надати звичайній страві, яка подається до столу щодня, незвичайних горіхових ноток і помірну гостроту. 

Замовлені в нашому магазині трави, чаї, збори та інші товари ви можете отримати поштою за допомогою служб доставки Нова Пошта, Укрпошта. Доставка всіх товарів здійснюється в Київ, Харків, Дніпро та інші міста України.
Основні
Країна виробникУкраїна
Вага45 г
  • Ціна: 25 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner