
Бодян або аніс зірчастий – це плід вічнозеленого дерева родини лимонникових. Це пряна спеція у формі зірки коричневого кольору. Зазвичай має шість чи вісім загострених сегментів, схожих на кишеньки, і в кожній міститься маленьке насіння – епіцентр смаку та аромату. Смак бодяну солодкувато-гіркий, а запах нагадує щось середнє між чебрецем, фенхелем та гвоздикою, але складніший та багатший. Через таку насиченість бодян дуже економний у використанні – достатньо однієї-двох зірочок для приготування страви. Бадьян більш ароматний, ніж аніс, дуже приємний на смак, пряний, солодкуватий. Смак насіння маслянистий і трохи кислуватий. Як пряність бадьян використовується там же, де і аніс: у виробах з тіста, особливо для різдвяного печива, різних фруктових супів, пудингів та компотів зі слив, айви, груш та яблук.
З цілим бодяном готують наїдки, які повільно варяться або тушкуються. Тоді він віддає свій смак та аромат. Перед подачею його виймають. Для того, щоб насичений аромат не вивітрювався, бодян зірочками та мелений краще перекласти з пакування в чисту суху та герметичну баночку. Зберігати в сухому та темному місці. На ємності обов’язково напишіть термін зберігання. Зазвичай, бодян зірочками зберігається до року, а мелений – шість місяців.
Основні | |
---|---|
Вага | 25 г |
- Ціна: 30 ₴