Паприка солодка мелена - це приправа, яку отримують шляхом висушування і перемелювання в порошок стиглих плодів червоного солодкого перцю. Колір паприки може бути від оранжевого до яскраво-червоного, смак солодкуватий. Однак смак може бути і гоструватий, все залежить від обраного сорту перцю.
Паприка використовується як приправа в мексиканській, індійської, марокканської, іспанської, угорської, німецької кухнях, на Середньому Сході. Смак спеції добре поєднується з м'ясними, овочевими, бобовими, рисовими стравами, з сиром, сиром, яйцями, рибою і морепродуктами. Для додання пікантності паприку кладуть в гуляш, супи, соуси, салати, консервацію, в картопляне пюре. Вона входить до складу сумішей для барбекю.
У кулінарії зазвичай використовується мелена сушена паприка, яка не тільки додає їжі пікантний смак і запах, а й забарвлює її в червоний або помаранчевий колір. Як барвник паприка використовується і в харчовій промисловості.
- Ціна: 24 ₴