
Перші згадування про кріп зустрічаються в працях стародавніх греків і римлян. Запах кропу в Стародавній Греції «змагався» з ароматом троянд.
Гілки кропу з перисто-розсіченими листями вплітали у вінки. Відома грецька поетеса Сафо оспівала кріп у віршах:
![]() |
Вінком охопи, Дика моя, Зелень кропу містить багато вітамінів, до 132 мг/% аскорбінової кислоти і до 7 мг/% каротин та мікроелементів, які добре впливають на стан всіх органів і систем організму. Змолоте насіння кропу додають у чай, що робить його ароматним. У дієтичному харчуванні зелень кропу застосовується при ожирінні, захворюваннях печінки та жовчного міхура, дискинезії жовчних шляхів, гастритах, метеоризмі. Кріп дуже багатий мінеральними солями, кальцієм, залізом і фосфором, містить провітамін А, вітаміни D, E, До, B1, B2, B6, B12, H, велику кількість вітаміну С, а також інші активні сполуки, флавоноїди, ефірні олії, тому він незамінний в безсольових дієтах. Його благотворний вплив на травлення був відомий на Близькому Сході ще в біблійські часи. Рекомендується як ліки проти колік, здуття, проблем з травленням (включаючи важке нетравлення шлунку). Кріп стимулює роботу печінки і нирок, зменшує завзятий кашель. Його рекомендують використовувати для боротьби з безсонням, |
Основні | |
---|---|
Вага | 25 г |
- Ціна: 15 ₴